Megosztom

A Népesedési Kerekasztal nagyon fontosnak tartja a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által 2013-ban létrehozott ötpárti nyilatkozatot, amelynek során az akkori parlamenti pártok frakciói (FIDESZ, KDNP, MSZP, JOBBIK, LMP) aláírták, hogy mind kormányon, mind ellenzékben támogatják a kívánt gyermekek megszületését. Ebben a nyilatkozatban a frakciók vezetői akkor a következőt írták alá: „Vállaljuk, hogy a párt, amit képviselünk, támogatja döntéseiben és kommunikációjában a gyermekvállalást, a családokat és mindenben segíti őket. Mindent megteszünk azért, hogy olyan körülményeket biztosítsunk, hogy a kívánt, tervezett gyermekek világra jöhessenek

A 2019. április 1-én a Családvédelmi Akciótervről szóló szavazás során a parlamenti pártok (kivéve DK és Párbeszéd) most tartották magukat a hat évvel ezelőtti  fogadalmukhoz. A nyilatkozatnak megfelelően megszavazták azt a törvénycsomagot, ami segíti a családokat abban, hogy csökkenjenek a nehézségek a családos, gyermekes életforma választása előtt és hogy megszülethessenek a kívánt, tervezett gyermekek. Ezzel a magyar családok számára könnyebbé vált a szabad választás, a család és munka összeegyeztetése, és újabb lépést tett az ország afelé, hogy kilábaljon a demográfiai válságból.

A Népesedési Kerekasztal köszöni minden pártnak, amelyik megszavazta a kormány által előterjesztett Családvédelmi Akcióterv törvénycsomagját, hogy támogatják a gyermekvállalás elősegítését és így a népesedési helyzet javításának ügyét.